POLÉVKY

                                                          STŘEPY Z PLACU A OKOLÍ

Polévkový talíř slitý ze střepů a vylomenin ,které se odehráli na prknech Gastrosvěta


Ochutnávka střepů z placu 


FLEXIBILNÍ ZÁSAH

Údržbář restaurace Labužníkův tulipán pan Kopyto podložil ulomenou nohu skřínky na dochucovací prostředky kostí z vepřového kolene. Když po zhroucení stolku na nožku servírky slečny Cumlavé jeho lajdáctví vyšlo najevo byl na pravidelném pondělním brainstormingu zaměstnanců restaurace před celým kolektivem přísně pokárán za nedodržování hygienických předpisů. K jeho jménu na nástěnce produktivity zaměstnanců přibyla další černá tečka.

ZMOKLÉ NOVINY

Prudká jarní bouře odehnala ze zahrádky skoro všechny deštníky a na hosty pršelo. Skoro všichni zmokli. Jednomu z hostů dokonce zmokly i noviny New York times s nedělní přílohou. Tvrdil ,že za ně prý v trafice zaplatil 250 korun a požadoval za ně náhradu. Číšník Hynek Hrnek se mu omluvil a odešel jeho přání vyřídit. Když se vrátil položil před hosta roli toaletního papíru a řekl: Tady máte nové noviny. Doplatíte padesát korun, protože tyhle mají více stran než ty zmoklé.



VELKÁ KACHNÍ LOUPEŽ

Do dvora za kuchyní restaurace U dvou stehen kam bylo zvykem občas na chvilku něco odložit přiběhl mohutný pes. Z pekáče čerstvě upečených kachen vzal do zubů jednu celou kachnu a odběhl s ní neznámo kam. Zodpovědný kuchař Lumír Hnát, který pekáč na dvůr dal se bránil tím ,že ten pes nebyl jeho.


SPLNĚNÉ PŘÁNÍ HOSTA

Opilý host  se vehementně dožadoval v rockovém klubu Devils sound zahrání Straussova valčíku Vídeňské bonbónky. I po několikerém upozornění ,že se nachází v rockovém klubu ,byl tak neodbytný, že mu nakonec bylo hranatou barmankou Gábinou Šupinatou přezdívanou Godzilla vyhověno. Odešel s fialovým bonbónkem pod okem


 INFILTRACE DO NAVONĚNÉHO PROSTORU

Na chodníku v letním žáru stál pán s vybouleným sakem. Byl to bodyguard Zrak Moris. Rozhlížel se pozorně po okolí a při tom šlápl do hromádky transformovaného jídla. Vzorek hned poté odnesl na podrážce do luxusní restaurace "La amoure de Apetit"  kam doprovázel příjemně naladěného pana ministra. Po jejich příchodu tam hosté i číšníci čichavě zpozorněli.


BRANKÁŘKA

Hostinec U Stadionu patřil mezi takzvané putyky. Sem každý pátek chodívala bezzubá 73letá princezna lásky Sisinka Kousavá. Když minula devátá hodina večerní a přibylo láskychtivých opilců, tak v temné chodbičce za pánskými toaletami, kde na ni nebylo pořádně vidět, dělala za 20 korun Rybanu*.A protože u své živnosti klečela na tvrdé podlaze ,tak její pracovní pomůckou byly brankářské betony. Mezi štamgasty hostince U Stadionu si tak vychytala přezdívku Brankářka

PŘEDÁNÍ TALÍŘOVÉ ZKUŠENOSTI

Starý číšnický veterán pan Želva seděl v práci u personálního stolku před svým dojedeným talířem. Kolem něj šel čerstvý absolvent Střední odborné školy gastronomie a obchodu číšník Rosťa Mouša a chtěl mu ho ze zdvořilosti sebrat. Pan Želva ho zarazil a pak spiklenecky poučil: " Nech ten talíř tady. Když budu v práci sedět u prázdnýho stolu bude to vypadat ,jako že se flákám. Takhle ještě stále  obědvám."














 © 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky